Worldguard

Wat is de plugin WorldGuard?

WorldGuard is een plugin die helpt om gebieden in je server te beveiligen tegen normale spelers.

WorldGuard installeren...

Stap 1:

Zet de server tijdelijk uit

Stap 2:

WorldGuard heeft de plugin WorldEdit nodig om te kunnen functioneren. Dus download WorldEdit en daarna WorldGuard. Upload beide plugins via FTP naar je Minecraft server. (Klik hier voor uitleg)

Stap 3:

Start de server weer op.

Hoe werkt WorldGuard?

In dit voorbeeld gaan we een gebied beschermen. Een bepaald gebied noem je een "Region". Oftewel, we gaan een Region creëren.

Veel admins willen ervoor zorgen dat de spelers in de Spawn niet kunnen vechten. Dit probleem gaan we oplossen op de volgende manier:

Stap 1:

Gebruik WorldEdit om een Region te selecteren. Dit doen we met een Wand. Om een Wand te krijgen type je het commando: //wand (Ja 2x een /)

Stap 2:

Nu dat je een region hebt geselecteerd gaan we hem creëren d.m.v het commando: /region define (naam). In dit voorbeeld noemen we de geselecteerde region: spawn. Dus typen we: /region define spawn.

Stap 3:

Om ervoor te zorgen dat spelers niet meer kunnen vechten in de region spawn moeten we flags toevoegen.
Het commando om de pvp uit te zetten, oftewel om de flag pvp toe te voegen, is: /region flag spawn pvp deny

In stapjes is dat:
/region flag (naam) (flag) (allow/deny)

Je ziet dat we pvp deny hebben gebruikt. Dit betekend dat pvp niet is toegestaan vanwege het woordje deny.

Extra:

Er zijn natuurlijk veel meer flags dan pvp. Bijvoorbeeld: interact, build, fall-damage, invincible en nog veel meer!