Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 07-11-2018

Votifier instellen

Votifier instellen op de server:

Stap 1:

Zet de server tijdelijk uit

Stap 2:

Download en upload Votifier naar je server.

Stap 3:

Start de server weer op.

Stap 4:

Verbind met je server via FTP en open /plugins/votifier/config.yml (Klik hier voor uitleg)

Stap 5:

Verander de host (0.0.0.0) naar je minecraft server IP (Niet het FTP IP)

Verander de port naar een waarde tussen 8100 en 8500. (Werkt votifier niet correct? Probeer een andere port.)

Stap 6:

Zet de server uit en start hem opnieuw op zodat de instellingen worden gewijzigd.

Votifier activeren:

Stap 1:

Registreer een account op een voting website. In dit voorbeeld gebruiken we Serverpact.

Stap 2:

Na het registreren van een Serverpact account kun je je Minecraft server toevoegen, doe dit en ga verder bij stap 3.

Stap 3:

Nu dat je je server hebt toegevoegd op Serverpact kun je votifier gaan configureren. Klik hier om dit te doen.

• Votifier IP = Het IP van je minecraft server. (Niet het FTP IP)
  • Votifier Port = ...De port die je hebt ingevoerd in de votifier config.yml
  • Votifier Public Key = Deze key is te vinden in /plugins/votifier/rsa/public.key Kopieer de key en plak hem in het goede veld op Serverpact.
  • Voer een redirect link in.
  • Status = Ingeschakeld

Votifier rewards instellen:

Stap 1:

Zet de server tijdelijk uit

Stap 2:

Download een Listener plugin voor votifier. In dit voorbeeld gebruiken we GAListener.

Stap 3:

Start de server weer op.

Stap 4:

Bewerk de rewards via een FTP client (Klik hier voor uitleg). Zoek vervolgens naar deze config: /plugins/galistener/config,yml

Stap 5:

Na het bewerken van de configuratie moet je de plugin reloaden. /gal reload

Tips:

Hoe verander je de rewards?

Zoek naar het kopje ''services'' daaronder vind je de volgende code:

services:
 default:
  broadcast: '{GREEN}{username} {GOLD}has voted @ {GREEN}{service} {GOLD}and received {GREEN}5 Diamonds!'
  playermessage: '{GREEN}Thanks for voting at {AQUA}{service}!'
  commands:
  - '/give {username} 264 5'
 MC-Index:
  broadcast: '{GREEN}{username} {GOLD}has voted @ {GREEN}MC-Index.com {GOLD}and received {GREEN}10 Diamonds!'
  playermessage: '{GREEN}Thanks for voting at {AQUA}{service}!'
  commands:
  - '/give {username} 264 5'

Je ziet default staan. Dit betekend dat standaard - '/give {username} 264 5' wordt uitgevoerd.

Oftewel, 5x het item 264 (diamond)

Je kunt dit veranderen naar bijvoorbeeld dit:

(En ja we hebben ''MC-Index'' verwijderd aangezien dit onnodig is)

services:
 default:
  broadcast: '&6{username} &ejust voted and received &65Iron Ingots, 5 Gold Ingots and 500$'
  playermessage: '&6Thanks for voting!'
  commands:
  - '/give {username} gold_ingot 5'
  - '/give {username} gold_ingot 5'
  - '/eco give {username} 500'

TIp #2:

Hoe verander je het /vote commando bericht?

Scroll helemaal naar beneden in de config. Daar kom je dan het volgende tegen:

votemessage:
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- 'Vote for us every day for in game rewards and extras'
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- '{AQUA}You currently have {GREEN}{votes} Votes'

remindmessage:
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- 'You have not voted recently, please vote to support the server'
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- '{AQUA}You currently have {GREEN}{votes} Votes'

joinmessage:
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- 'Vote for us every day for in game rewards and extras'
- '{GOLD}-----------------------------------------------------'
- '{AQUA}You currently have {GREEN}{votes} Votes'

votemessage is het bericht dat komt wanneer je /vote typt.

remindmessage is het bericht dat komt om de 300 seconden als je nog niet hebt gevote.

joinmessage is het bericht dat komt wanneer je de server joined.

Pas deze berichten aan naar gewenst formaat. Hieronder een leuk voorbeeld:

votemessage:
- '&6Vote for us to get some really cool free rewards!'
- '&ehttp://serverpact.nl/vote-39082'
- '&6You currently have &e{votes} &6Votes'

remindmessage:
- '&6Vote for us to get some really cool free rewards!'
- '&ehttp://serverpact.nl/vote-39082'
- '&6You currently have &e{votes} &6Votes'

joinmessage:
- '&6Vote for us to get some really cool free rewards!'
- '&ehttp://serverpact.nl/vote-39082'
- '&6You currently have &e{votes} &6Votes'