Mysql databases

In dit artikel wordt het volgende uitgelgd:

• Hoe maak je een MySQL database aan.
  • Hoe beheren van de aangemaakte database(s).

Stap 1:

Log in op het webhosting paneel

Stap 2:

Type in de zoekbalk "database" in. Klik vervolgens op MySQL Databases.

Je kunt op deze pagina MySQL Databases en MySQL gebruikers aanmaken.

Stap 3:

Voer een MySQL Database naam in en klik vervolgens op Create Database.

Stap 4:

Koppel of maak nu een nieuwe MySQL gebruiker aan de zojuist aangemaakte MySQL Database.

Stap 5:

Het beheren van de aangemaakte database(s) kan via phpMyAdmin.

Open phpMyAdmin door in de zoekbalk "php" in te typen. Klik vervolgens op phpMyAdmin. Je wordt dan automatisch doorverbonden naar de juiste pagina.