Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 23-11-2017

Mysql database

Voor wie is een MySQL database handig?

In principe voor iedereen. Echter weten veel mensen niet wat ze met een MySQL database aan moeten. Waarvoor is het? Wat doet het? Waarom zou je er een willen?

Als je totaal geen ervaring hebt met MySQL databases dan raden wij je aan om dit nog niet te gebruiken voor je Minecraft server totdat je research hebt gedaan.

Waarom een MySQL database en waarvoor dient een MySQL database?

Simpel gezegd... wanneer je een plugin gebruikt die bijvoorbeeld bijhoud hoeveel Kills en Deaths elke speler heeft en je in de configuratie van de plugin een MySQL database hebt gekoppeld... dan wordt de speler data niet opgeslagen in een yml of json bestand, maar in de MySQL database. (Die te beheren is via PHPmyAdmin).

Vervolgens kun je de speler data, die in de MySQL database staat, op een website plaatsen. Dus bijvoorbeeld een ranglijst met ''Top kills'' en ''Most deaths'', waar dan alle spelers in staan.

Disclaimer:

Onze MySQL database service is gratis. Je kunt per server 1 gratis MySQL database aanmaken. Aangezien het localhost is, dus niet extern, kun je de data niet ophalen vanuit een website die niet gehost wordt bij XinsHosting. Wil jij dat je playerdata wel getoond kan worden op je website, probeer dan webhosting bij XinsHosting. Of maak bij een andere webhosting een MySQL database aan en verbind deze met je server plugins.

Hoe maak je een MySQL database aan?

Stap 1:

Open het Minecraft server paneel.

Stap 2:

Klik in het linker menu op Advanced - MySQL Database

Stap 3:

Klik in het linker menu op Maak database

Stap 3:

Het zal er dan vervolgens zo uit zien:

Gelukt! De MySQL database is aangemaakt!

Dus... wat kan je er nu mee doen?

Dat is aan jou. Dit zijn alle gegevens die je nodig hebt.

(Host IP, database naam, gebruiker en wachtwoord).

Je zou nu plugins kunnen zoeken die MySQL ondersteunen. Bijvoorbeeld deze: Topkills (plugin is niet uitgetest)

Stap 1:

Upload Topkills via FTP (Klik hier voor uitleg)

Stap 2:

Start de server zodat de config kan worden gegenereerd. Vervolgens zet je de server weer op stop.

Stap 3:

Nu dat je server weer uit staat, open de config van Topkills. Je zal het volgende tegenkomen:

MySQL:
    Host: localhost
    Port: 3306
    Database: <name>
    User: <user>
    Password: <pass>

Dit moet je in dit voorbeeld veranderen naar:

MySQL:
    Host: 127.0.0.1
    Port: 3306
    Database: db_mc651
    User: db_mc651
    Password: 18b08ff4ba

Zoals je ziet komen de ingevulde gegevens overeen met de gegevens in het plaatje waar we de database aanmaakte.

Stap 4:

Start de server. Alle data wordt nu opgeslagen in de MySQL database die je via de config hebt verbonden.