Ftp toegang

Wat is FTP?
FTP is een afkorting voor ''File Transfer Protocol''. FTP wordt gebruikt om bijvoorbeeld bestanden van je computer thuis over te plaatsen naar een server. In dit geval dus van jouw computer naar je Minecraft server.

Hoe verbind je met je Minecraft server?

Stap 1:
Download een FTP client. In dit voorbeeld gebruiken we WinSCP. Download het hier

Stap 2:
Start WinSCP

Stap 3:
Ga naar de Minecraft server toe waarmee je verbinding wilt maken via ons Minecraft server paneel.
Vervolgens klik je in het linker menu op Files - FTP File Access

Hier vind je alle benodigde informatie die ingevuld moet worden in WinSCP.

Adres doelcomputer = 145.239.149.195
Port = 21
Gebruikersnaam = XH***.****
Wachtwoord = Hetzelfde wachtwoord waar je mee inlogt op het Minecraft server paneel.

Stap 4:
Klik niet op inloggen maar op 'opslaan'. Dit zorgt ervoor dat je al deze gegevens niet opnieuw hoeft in te voeren.