Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 27-01-2019

Ftp toegang

Wat is FTP?

FTP is een afkorting voor ''File Transfer Protocol''. FTP wordt gebruikt om bijvoorbeeld bestanden van je computer thuis over te plaatsen naar een server. In dit geval dus van jouw computer naar je Minecraft server.

Hoe verbind je met je Minecraft server?

Stap 1:

Download een FTP client. In dit voorbeeld gebruiken we WinSCP. Download het hier

Stap 2:

Start WinSCP

Stap 3:

Ga naar de server toe waarmee je verbinding wilt maken op ons Minecraft server paneel. Vervolgens klik je in het linker menu op Bestanden - FTP Server bestanden

Hier vind je alle benodigde informatie die ingevuld moet worden in WinSCP.

Adres doelcomputer is dan FTP Address
De port is altijd 21
FTP Gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 4:

• Druk niet op inloggen maar op 'opslaan'. Dit zorgt ervoor dat je al deze gegevens niet opnieuw hoeft in te voeren.