Per kingdom warps

Heb jij een Minecraft kingdom server? Dan wil je waarschijnlijk ook per groep (kingdom) een warp hebben. In dit artikel leggen we dit uit.

Voorbereiding:
We gaan er van uit dat je Essentials(X) gebruikt en een permission plugin zoals GroupManager of PermissionsEx hebt.

Stap 1:
Open het configuratie bestand van Essentials. (Te vinden in: /plugins/essentials/config.yml)

Stap 2:
Zoek naar dit stukje code:

# Set this true to enable permission per warp.
per-warp-permission: false

Wijzig ''false'' naar ''true''

Stap 3:
Nu dat we per warp een permissie moeten geven aan spelers of groepen, kunnen we dit toepassen op de kingdoms.

Maak een warp aan d.m.v. dit commando: /setwarp WARP_NAAM
Bijvoorbeeld je hebt een Kingdom met de naam Kratos: /setwarp Kratos

Nu dat de warp "Kratos" is aangemaakt, wil je natuurlijk dat iedere speler in de kingdom Kratos /warp Kratos kan uitvoeren.
Om dit te doen voeg je de volgende permissie toe aan de groep Kratos: "essentials.warps.WARP_NAAM" (oftewel in deze uitleg: essentials.warps.kratos)

Alle spelers in de groep Kratos kunnen nu dus /warp Kratos uitvoeren. Volg nu stap 3 opnieuw en opnieuw voor alle andere kingdoms. Succes!