Dit artikel is voor het laatst bewerkt door: Jasper Veldhuizen op 03-01-2019

Minecraft custom srv aanmaken

Heb je je eigen domeinnaam? Dan wil je waarschijnlijk ook een mooier ip voor je Minecraft server, bijvoorbeeld: play.xinscraft.nl

Volg de stappen in dit artikel om zo'n custom IP (A & SRV Record) voor je Minecraft server te maken.

Stap 1:

Log in op het webhosting paneel

Stap 2:

Type "dns" in de zoekbalk en klik dan op Zone Editor

Stap 3:

Je ziet nu je eigen domeinnaam staan. Klik bij Actions op Manage

Stap 4:

Binnen de DNS Zone editor kun je je DNS Records aanpassen. Om een IP zoals play.xinscraft.nl te laten werken, moeten we eerst en A en een SRV record aanmaken.

Klik op het pijltje van de blauwe knop (+ Add record) en klik op Add A Record

Nu moeten we het A Record instellen. Vul het volgende in:
Name: play.JOUWDOMEIN.NL
TTL: 1200
Record: 145.239.149.195

Vervang "JOUWDOMEIN.NL" voor jouw eigen domeinnaam en klik vervolgens op Add Record

Stap 5:

Nu maken we het SRV record aan. Klik nu dus op Add SRV Record

Name: _minecraft._tcp.play.JOUWDOMEIN.NL
TTL: 1200
Priority: 10
Weight: 5
Port: Jouw server port (bijv. 25565)
Target: play.JOUWDOMEIN.NL

Stap 6:

Nu dat de A en SRV Records zijn aangemaakt, zou je nieuwe custom Minecraft server IP moeten werken! Houd er rekening mee dat het wijzigen van de DNS, 24 uur kan duren om te verwerken.